Andrománia

Ami a kis zöld robot csövén kifér.

Így festhet majd az Android Samsung Wave-en

andromania.hu | 2011.03.28. 14:12 - 4 komment

A Samsung Wave igazán megsínylette az Android berobbanásának korszakát - ugyanis ez az egyetlen Samsung széria ami megkapta a Bada OS-t. A Bada tipikusan az a mobiloperációs rendszer, ami egy próbálkozásnak jó volt, de ennél többre nem vitte. Bada tulajdonosok mindenkori nagy vágyuk volt viszont, hogy a készülék kapjon akármilyen Android alapot. Imáik meghallgatásra kerültek: saját kedvtelésből pár lengyel Bada-user nekiállt a Bada átportolására. Az AndroBada név alatt futó projekt még igazán kezdeti stádiumban áll, sőt. A srácok már két Wave-et elégettek, csupán egy maradt hátra, ezért kérik önkéntes támogatók segítségét, akik hajlandóak lennének az adományozásra. Videó is készült a Androidos Bada bemutatásáról. Jól látható, hogy a RAM és processzor optimalizáció még gyerekcipőben jár. A rádiókapcsolatokon, az asztalon és a widgeteken kívül más nem is működik a telefonon, de már ez is több, mint a semmi!

Címkék: samsung wave androbada

A bejegyzés trackback címe:

https://andromania.blog.hu/api/trackback/id/tr282778723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslieke 2011.05.18. 11:45:09

"Bada tulajdonosok mindenkori nagy vágyuk volt viszont, hogy a készülék kapjon akármilyen Android alapot."

Már akinek. Nekem nem hiányzik az Android!

Bougheau Tschichka 2011.05.19. 15:07:28

Hülyeség 1: "ez az egyetlen Samsung széria ami megkapta a Bada OS-t"
- Olvass már utána ennek, mert több készüléken is fut bada OS, sőt, még TV-n is

Hülyeség 2: "az a mobiloperációs rendszer, ami egy próbálkozásnak jó volt, de ennél többre nem vitte"
- Na ezt meg miből szűrted le? Hamarosan érkezik a 2.0. De hogy visszakérdezzek, vajon a bada óránként küldözgeti a központba a felhasználójáról az adatokat, vagy csak az Android ilyen user-friendly?

Hülyeség 3: Androbada.
- Ha utána néztél volna, olvashattad volna, hogy fake hír az androbada, és csak pénzt akartak lehúzni a srácok, de csúnyán megbuktak. A két telefont már elégettek bootloader közbent pedig fel lehet jegyezni valami urban legend oldalra.

Az egésszel kapcsolatban pedig: a badást telefont használók nem akarnak bugos, fragmentált androidot a telefonjaikra. Sőt, a több száz vuvuzela apk sem hiányzik, mint ahogy az app2sd meg a rootolás, meg a folyamatos fw update várakozás sem

Az Android is jó dolognak tűnt, amíg azt hihették az emberek, hogy egy tiszta,nyílt mobil operációs rendszer, ami sosem csapná be őket, mint ahogy az addig ismert fő gonosznak a Google által nevezett Microsoft tette.

Bougheau Tschichka 2011.05.19. 15:30:07

Update: hogy melyik a jobb megoldás

a. C++ kód binárist futtatni, vagy
b. interpreterrel szívni, java-s cuccokkal

c. minden gépen futni akaró, sebezhető oprendszert alkalmazni, ami sok gépen lemaradásban van, vagy
d. saját HW-re fejlesztett, zárt, optimalizált oprendszert feltolni a készülékre?

Addig is egy kis csemege:
itcafe.hu/cikk/google_android_microsoft_apple_frissites/meg_messze_a_megoldas.html

Jó olvasást

Chio 2011.05.19. 19:02:54

@Bougheau Tschichka:
Ha jól érzékelem egy Badással állok szemben, tehát:

#1 - Annak ellenére, hogy nem vagyok Bada tulajdonos tudtommal Wave-en kívül más telefoncsalád nem kapta meg ezt az OS-t. Nem volt szerencsém Badás Samsung TV-hez, bár elhiszem, hogy ilyen is létezik, viszont teljesen más platform révén nem lehetne a kettőt közel sem összehasonlítani.

#2 - Tudom, hogy lesz 2.0, a sikerében viszont újfent kételkedem. Kíváncsi lennék a Samsungnak mennyire jó befektetés Android mellett egy saját operációs rendszer fejlesztése. Akik hű Badások, azok biztos örülnek, de akik épp csak a "Nokiás korszakból" váltanak okostelefonra, azok mindenképp az Androidot fogják preferálni, hiszen a készülék gyártójától függetlenül ugyanaz a kezelőfelület fogja őket fogadni.

#3 - Nem lennék annyira biztos ebben a fake vagy nem fake dologban. Megannyi érvet lehetne felsorolni a hitelessége mellett, mint amennyit ellene. Ha a srácok egyszer végeznek az AndroBada projekttel megcáfolhatunk minden kétkedést, viszont ha nem (vagy a Bada 2 miatt szükségtelenné válik), akkor ugyanúgy nem tudjuk meg az igazságot róla, mint Armstrong '69-es Holdon járásáról sem.

Tény, hogy közel sem tökéletes maga az Android sem, viszont az AndroBadában van annyi fejlesztői szabadság, hogy a két OS fúziója révén mindez a Bada javára váljon.
süti beállítások módosítása